Om at arbejde hjemmefra

For nogle år siden arbejdede jeg i et HR-konsulentfirma i Oxford. Firmaet havde kontor i en høj kælder under chefens ustyrligt lækre tudor-inspirerede hus i Jericho-kvarteret. Og når der ikke var eksterne møder kunne hun sagtens dukke op i nattøj og hinkestensbriller – uden at det på nogen måde ændrede vores eller hendes egen opfattelse af hendes ekstreme viden, autoritet og professionalisme. Det kræver en helt særlig konstitution at kunne udstikke ordrer og forhandle kontrakter i nattøj – men hun kunne!

Det har sine fordele at arbejde hjemmefra. Nattøj/yogatøj er en af dem. En anden ting er at man får den helt rigtige kaffe. Og man kan høre musik. Og sidde i sofaen med sin computer og ordne ting. Man behøver ikke tænke helt så nøje over hvad man siger i telefonen, da det ikke skal forklares for andre bagefter. Der kommer i det hele taget ikke uanmeldte gæster.

Til gengæld kan man se vasketøjet – og hvis man alligevel er gået i stå i en opgave, så kunne man jo godt liige… Og man kunne også godt lige fylde i opvaskemaskinen. Støve af. Rydde lidt op. Hente børnene lidt tidligere…

Men for det meste fungerer en hjemmearbejdsdag som et tiltrængt pusterum, hvor man kan nå til bunds i opgaver. Fordi man kan få ro til at nørde dem færdige. Fordi man kan sidde og spise mens man skriver. Og fordi man kan have en blyant i håret og bande højlydt til skærmen uden at være i akut risiko for at blive tvangsindlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top