Naturens mindre muntre datter

Da jeg var lille var jeg ikke særlig stor fan af sommer. Der skulle man nemlig være udenfor. På stranden, i skoven, i haven. Man skulle ud at lege for det var så godt for børn. Og uanset hvad man skulle udenfor involverede det et eller andet uforudsigeligt, der kriblede og krablede. På stranden var der krabber, i skoven og i haven var der fluer og bier og andet irriterende, der forstyrrede når man helst bare ville sidde og tegne, skrive eller kigge i en bog. Min spejderkarriere varede vist omkring 14 dage. Og når man som jeg er født… flødefarvet, så er mere end 5-10 minutters solskin ad gangen overkill. Så efterår og vinter, hvor man kunne være indenfor uden at blive forstyrret af fluer = stort hit!

Nu hvor jeg er blevet ældre arbejder jeg på at blive bedre venner med friluftsliv. Nogle gange får jeg vrangforestillinger om at det kunne være sjovt at bo i telt. Og jeg har nået en alder, hvor man kan taget et eller andet sted hen og stå i lang tid og falde i staver over “udsigten”. Nogle gange går jeg tur helt frivilligt – i skoven, langs åen og ved stranden. Det sker at jeg spiser frokost i haven uden at blive hysterisk hvis insekter forvilder sig i nærheden af min mad. Og egentlig synes jeg at det går fremad med mig og det store vilde.

Men så blev jeg stukket af en bi! Letsindigt havde jeg haft vinduet åbent mens vi kørte på motorvejen og en kamikaze-bi drønede ind og satte brodden i min tinding. Bevares, bien slap mindre heldigt fra det end jeg gjorde, men jeg er bestemt ikke tilfreds med situationen. Jeg prøver at trøste mig med at bi-giften er meget efterspurgt som vidundermiddel mod rynker og at jeg muligvis har sparet en del penge. Desværre er det kun en begrænset del af mit ansigt, der er berørt og umiddelbart vurderer jeg ikke at det har gjort mig nævneværdigt kønnere.

Der skulle være regn i de kommende dage og dermed bifrit. Og statistisk set bør der gå i hvert fald 10 år før jeg render ind i flere bi-sammenstød. Så måske naturen og jeg alligevel kan gå en fin sommer i møde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top