Mig og min skat

(null)
Skat og jeg har et lidt anstrengt forhold til hinanden. De vil have mine penge og jeg har ikke lyst til at hoste op med dem. Ikke uden kamp ihvertfald.
Idag har de sendt mig en sur mail om at jeg skylder restskat og at jeg har overskredet betalingsfristen! Det kommer bag på mig, da de tidligere har oplyst at min årsopgørelse tidligst er klar i marts. Hvordan de så kan nå frem til en restskat på 1.096 kr uden beregning er blot ét af flere spørgsmål. De har først idag oplyst mig at de mener jeg skylder dette beløb og alligevel påstår de at jeg har overskredet betalingsfristen. Men denne betalingsfrist er ifølge deres egen hjemmeside 1. juli 2015. Uden at ville gøre mig til ekspert mener jeg altså ikke at den frist kan være overskredet.
Endelig oplyser SKAT at man ikke skal foretage sig noget hvis man skylder under 18.300 kr i restskat, da det så vil blive indregnet i det kommende skatteår.
Så SKAT sender en mail for at oplyse at et beløb jeg endnu ikke ved om jeg skylder måske skal betales om fem måneder, men da det er så småt skal jeg ikke foretage mig noget…
Det gør mig træt og irritabel. Og jeg påtænker at sende SKAT en regning på 197,58 kr i administrationsgebyr for at have spildt 22 minutter af mit liv på deres fjolleri.
Hvis andre har oplevet noget lignende kunne vi måske samle til bunke og få Forbrugerombudsmanden til at gribe ind pga uanmodet henvendelse? Det burde ihvertfald være forbudt for offentlige myndigheder at genere borgere med fjollede henvendelser uden ærinde

3 Comments

  1. Birthe Kargaard

    En af mine yndlingsaversioner: SKAT. Har netop modtaget et brev fra SKAT til min datter, der er i USA et år. Overskriften er: Forslag: Du er ikke længere fuldt skattepligtig til Danmark. Og fortsætter: SKAT foreslår, at din fulde skattepligt til Danmark ophører den 14.7.2014. Ja for pokker. Vi har oplyst, hvornår hun kommer hjem. Det står der ikke noget om i brevet. Og hun har også fået en mail om, at hendes forskudsopgørelse er klar. Når hun logger ind, står der så, at der ikke findes noget skattekort for 2015. Nej netop. Men vi kunne have sparet et login og en nøgle, hvis det havde stået i overskriften. SKAT bringer os i tvivl om rigtigheden af vores handlinger ved disse henvendelser og bruger vores tid.

  2. Pingback: Oh skat… | Katrine Basbøll

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top