Kan ikke hjælpes

Mens jeg stod og så på alt godt i foundation ved Chanels stand kom en meget bestemt sortklædt ekspedient hen til mig. “Der er ikke noget jeg kan hjælpe dig med, vel?” Høfligt forsøgte jeg at redegøre for mit ærinde, nemlig at jeg påtænke at indkøbe en substans, der ville lade min hud syne mere pæn og ensartet, men at jeg endnu ikke var nået til de nærmere detaljer udi pudder overfor creme eller dækkeevne. Det sidste får mig til at tænke på træbeskyttelse, men det var jeg ikke sikker på om damen ville værdsætte.
Hun begyndte så at gennemgå de forskellige typer og varianter. Efter at have lyttet til de mange storslåede egenskaber ved udvalget, nåede jeg frem til at jeg gerne ville prøve en creme med let dæk samt solfaktor. Herpå trykkede ekspedienten en generøs mængde brunlig creme ud på en lille tør svamp og gned det derpå ud på højre side af min hage. Hun konkluderede dog hurtigt at den var helt forkert og skyndte sig at påføre en anden og kraftigere creme på den anden side af mit ansigt. Lettere overrumplet gik jeg hen mod Chanel-spejlet med variabel lysstyrke og noterede mig at ingen lysstyrke ville få to brune striber på mit underansigt til at se decideret smart ud. “Det virker lidt mørkt…” forsøgte jeg spagt. “Ja, men det er de eneste farver jeg har! Hvis du ikke kan bruge dem, må du prøve et andet sted.” I ren angst for den myndige dame overvejede jeg et par sekunder sandsynligheden for at jeg indenfor nærmeste fremtid ville skifte hudfarve fra vanilleis til café latte, men hældte mest til at det nok ikke ville ske. Så jeg takkede for hjælpen og skyndte mig at finde en kleenex – altså til at fjerne brun creme, jeg var trods alt ikke begyndt at græde. Og så sparede jeg lidt over 400 kr på ikke at købe Chanel makeup. Jeg håber dog for hende at der kom andre kunder af rette kulør. Jeg kunne ihvertfald ikke hjælpes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top