Hele mit liv på høje hæle

Billedresultat for didder rønlund

Når det er sommerferie skal der læses bøger man kan hygge sig med og noget af det hyggeligste jeg ved er biografier af grandes dames. Damer fra ca samme generation som min mormor, der har gjort en masse fantastiske ting, været gjort af et særligt stof og som har oplevet verden forandre sig ekstremt fra de var små og til nu.
Idag var det Didder Rønlunds selvbiografi fra 2009 der landede under min snude. Den er underholdende og glamourøs – og lidt personlig uden på noget tidspunkt at blive privat. Alt bliver faktisk på overfladen, men ikke desto mindre kan man komme indenfor hos Chanel, være på kant med Diors pressechef og sidde på sofaen hos Erik Mortensen. Vi hører også om hvor glad hun er for sine kæledyr og sin kamp mod babysæl-pels, om nogle af de mange store personligheder hun har omgåedes og om et altid aktivt arbejdsliv.

Det er rart at flygte lidt ind i verden før den gik af lave og samtidig konstatere at den var af lave på andre måder dengang. Og det er tankevækkende at det virker til at damer i det bedre borgerskab, der enten havde et arbejdsliv eller en proppet selskabskalender, faktisk havde mere med deres børnebørn at gøre end med deres egne børn. Et liv som travl luftfartskone og modejournalist og mor til to går op i en højere enhed selvom vuggestuer og børnehaver ikke er opfundet når man har en fast husholderske og en fast installeret mormor.

Men selvom hun virker glad for sit arbejdsliv kommer vi aldrig tættere på end at hun holder af duften af tryksværte og at tingene ellers sker lidt tilfældigt eller gennem hendes tilfældigvis overdådigt mondæne netværk. De eneste steder, hvor man føler man kommer lidt tættere på er når hun fortæller om sin tankefulde stunder i Marmorkirken. Man kunne godt savne nogle flere udklip fra hendes artikler for at se hvordan moden blev dækket – dengang mode var næsten ligeså vigtig som sport og blev dækket lige så hurtigt. Og når vi alligevel ikke bliver inviteret helt indenfor ville det være rart at høre meget mere om mode, om hendes tanker om modens udvikling og hvor den er på vej hen, hvad hun savner, hvad der begejstrer hende… Alt hvad et langt liv som modejournalist må have givet hende.

Men som sommerferielekture er den helt perfekt – sørg dog for at lægge pauser ind til at sætte hår, skifte tøj og ordne negle. Man kan ikke slumpe rundt når man er i selskab med selveste Didder Rønlund.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top