En husmors arbejde er aldrig slut

20110609-075501.jpg

Jeg faldt lige over denne lille perle udgivet af Sundhedsstyrelsen i 1966. Min mor gav mig den som en lille joke inden jeg blev gift og den er fuld af guldkorn, anakronismer og overraskende aktuelle betragtninger.

“Arbejde er en velsignelse. Lad os ikke glemme det midt i en tid, hvor der udfoldes de største bestræbelser på at ryste arbejde af sig, rationalisere, mekanisere og automatisere. Der er grund til at minde om, at just under skabende arbejde har vi vore lykkeligste stunder, at samhørighed og fællesskabsfølelse mellem mennesker udvikles og uddybes gennem fælles arbejde og fælles mål.”

“Mange kvinder har svært ved at indse at det de tjener uden for hjemmet er bruttoindtægt, hvorfra der må trækkes udgifter til arbejdslettelser derhjemme.”

“Mens det for ikke så mange år siden gjaldt om at gøre tingene så pertentligt som muligt (man havde jo nok af arbejdskraft) er vi nu tvunget over i den situation at det gælder om at gøre det så enkelt som muligt.”

“Vigtigere end alt, hvad der her er nævnt, er dog den atmosfære, som fylder hjemmet, som besjæler arbejdet og hjemlivet, og som giver sig udtryk i den omsorg, man viser hinanden. Den er svært at give en opskrift på.”

One comment

  1. Maria

    Hold da helt op; kvinder skal åbenbart både have en teoretisk og praktisk forståelse af Fordisme og dets indflydelse på samfundet samt dets implementation i hjemmet. Og så skal de da også lige sørge for glæde og kærlighed i familien. Jamen, så er der jo ikke sket meget siden 1966…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top