Artikler og klummer

Fuldt hus til Jytte fra Marketing

At finde den tabte tid

Tysk forretningskorrespondance

Selvom man behersker tysk på forhandlingsniveau, er det vigtigt at holde sig for øje at der i det tyske sprog er der markant større forskel på tale- og skriftsprog end der er i det danske. Derfor er det også vigtigt at gøre sig umage med at formulere sig korrekt og følge nogle basale retningslinier for formater, tiltaleformer og høflighed.

Det britiske valg venter forude – skandalerne er indledt for længst

Den britiske valgkamp ruller. I skrivende stund er valget endnu ikke officielt udskrevet. Det kan senest blive den 3. juni – og det mest oplagt vil være den 6. maj, hvor der er kommunalvalg i store dele af England. På nuværende tidspunkt ser hverken Labour eller De Konservative dog ud til at
være 100% kampklare. Begge partier er plaget af skandaler, der ikke forsvinder så let som ønsket – lidt som hundelort på laksko. Selv når det er tørret væk, hænger lugten stadig i luften.

Med Brown i dyb krise – ingen tid til EU

”During my lifetime most of the problems the world has faced have come, in one fashion or other, from mainland Europe, and the solutions from outside it”. Sådan sagde Margaret Thatcher engang – og den holdning afspejler meget godt briternes holdning til EU og Europa som sådan. Meget sigende markedsfører kanaløen Jersey sig under sloganet ”Europe without the Euro” – et ”continental break”, der dog er ”reassuringly familiar”. Lige
præcis så meget Europa, som man kan holde til.

It’s not that easy being green

Det er ikke spor nemt at gennemskue, hvad der er godt og skidt for os selv og for planeten som sådan.
Takket være min mands dedikerede læsning af Bjørn Lomborg som godnathistorie for mig er jeg også klar over den begrænsede rækkevidde af effekten af mit utroligt velovervejede shampoovalg. Hver sin lyst. Det fri marked sørger heldigvis for, at vi alle kan få produkter, der lever op til vores krav om, hvordan vi synes, at tingene skal være – og så kan vi gå med hver vores præferencer og nusse med at træffe valg i hverdagen.

En ubehagelig lytteropringning til P1

Hvis man hører P1 tilpas længe, begynder man at tro at Økonomi er en lidt robotagtig og noget ond person, der måske ligner Arnold Schwarzenegger i Terminator. Hans allierede er Udviklingen, et monstrum som ingen ønsker, men alle er ofre for – og det ultimative våben i Økonomis kamp mod Fællesskab og Menneskelighed er de brølende Markedskræfter. Umiddelbart forestiller jeg mig, at de ligner rottweilere, for de er tydeligvis både glubske og blodtørstige …

Én gang til for det offentlige

Nogle gange kan man som liberal – eller det der ligner – godt være nervøs for, hvor mange oplysninger der er
knyttet til ens CPR-nummer, og hvor mange offentlige myndigheder der via den lille magnetstribe på ens
sygesikringsbevis kan få fat i oplysninger om ens økonomiske forhold, arbejds- eller studieforhold eller måske
helbredsoplysninger. Denne frygt har jeg også haft, men nu ikke længere i samme omfang … Eller i hvert fald i en
anden form.

Gør noget godt for miljøet – brug atomkraft

Det er svært at skifte holdning til noget, man har lært fra barnsben af. Personligt har det taget mig lang tid at blive overbevist om, at atomkraft er en god idé. For da jeg var i den alder, hvor man lærer, at de voksne ved mere, end man selv gør, og at det de siger passer, som f.eks. at man skal se sig for, inden man går over gaden, eller at man ikke skal sætte hænderne på kogeplader, lærte jeg også, at atomkraft var farligt. Og uanset hvor mange fornuftige argumenter, man hører for det modsatte, er det lidt svært at tro helt på. Men når man er voksen, kan man selv undersøge, om der grund til at være bange. Og umiddelbart er kernekraft ikke med på top 10 over ting, man skal gå og være bange for.

Befri kvinderne fra velfærdsstaten

Kunne du tænke dig at arbejde til en lav løn? At blive skældt ud i medierne hver dag? Og samtidig vide at dit job er blandt de mindst prestigefyldte jobs i dagens Danmark? Så søg ind i plejesektoren!Den plejesektor, som ofte er omdrejningspunkt for politiske valgkampe. Den plejesektor, der optræder stort set hver dag i mediebilledet. Den plejesektor, der i den grad mangler arbejdskraft. Og den plejesektor, der især beskæftiger kvinder. Hvordan kan en så vigtig del af arbejdsmarkedet have så dårlige arbejdsvilkår?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top