Anmeldelser

Kasper Holten Forførelsen

Hvis De interesserer Dem for opera eller scenekunst og måske endda for Kasper Holtens virke, så vil Forførelsen være en hyggelig ledsager såfremt De måtte have en togtur eller indenrigsflyvning foran Dem. Hvis Onegin, grev Almaviva eller Don Carlos ikke lige bringer billeder frem på nethinden vil den måske kunne fungere som en form for appetitvækker til at snuse yderligere til operaens verden. Hvis De foretrækker håndgribelige ledelsesredskaber og målbare styringsparametre, bør De nok se dem om efter andet læsestof.

Bogen vil uden tvivl finde god anvendelse i kredse, hvor man ikke er voldsomt begejstret for ’djøf-termer’, gængs ledelsesterminologi eller fokus på økonomiske resultater. For forretningsfolk vil det måske også være sundt at se på noget velkendt fra en helt anden vinkel. Primadonnaer eksisterer efter sigende i alle brancher.

Anders Samuelsen Den lange vej fra nederlag til fremgang af Kasper Elbjørn (red.)

Ifølge forfatteren er bogen en håndbog for alle med interesse i politik og især for borgerlige og liberale, der vil inspireres. Det er dog den praktiske politik, der bringes inspiration til og måske især partitro konservative og venstrefolk vil blive inspireret til at komme et skridt nærmere de oprindelige værdier. Selvom de mange debatindlæg og taler er båret af liberale grundholdninger og et opgør med det siddende system af såvel politikere som embedsfolk, er det næppe her man finder revolutionerende inspiration til ny liberal tænkning. Men det ville nok også være et meget stort krav at stille til genren.

 

 Personlig indflydelse af Morten Münster

Indholdsmæssigt er der tale om et sandt overflødighedshorn af gode pointer, illustreret med masser af beskrivelser af en lang række adfærdspsykologiske eksperimenter, der skridt for skridt punkterer ethvert håb, man som læser måtte have haft, om at mennesket er et selvstændigt tænkende, rationelt og velovervejet væsen. Flere gange forsøger man som læser at overbevise sig selv om at man selv ville handle anderledes kløgtigt end forsøgspersoner, der lader sig påvirke af småting i deres omgivelser eller hårdnakket holder fast i deres oprindelige overbevisninger trods klare belæg for at de tager fejl.

 

Unboss af Jacob Bøtter og Lars Kolind

Lars Kolind og Jacob Bøtter viderefører traditionen fra halvfjerdsernes opgør med autoriteter, firsernes væltede pyramider, halvfemsernes liberation management og internetbaseret organisation og nullernes stakeholder-filosofi og bæredygtigheds-mantraer. Som introduktion til genren er den udmærket, da den indeholder mange henvisninger til yderligere litteratur og klassikere på området og illustrerer med cases og eksempler. Netop de mange cases er bogens styrke – omend de nogle steder bliver udlagt lidt søgt – fx. er Steve Jobs næppe det bedste eksempel på en unboss.

 

Den perfekte storm af Peter Svarre

Tænk før De handler. Overvej Deres strategi inden De kaster Dem hovedkulds ud i et ukendt område. Gør tingene rigtigt fra start. Dette er i bund og grund essensen af Den Perfekte Storm. Måske almindelig sund fornuft, men at dømme efter rigtig mange virksomheders ageren i de sociale medier, et stykke sund fornuft, der ikke tager skade af at blive gentaget, forklaret og på pædagogisk og lærerig vis blive skåret ud i pap. Og ofte er det de ting, der virker mest indlysende, der er mest vanskelige at føre ud i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *