Back off

Det kunne være en hvilken som helst sportshal hvor som helst i landet og en hvilken som helst sportsgren. Scenariet er ca sådan her… Det er lørdag formiddag. Ca 15 børn i alderen 2-6 år skal til sport. Alle har et entourage af mindst én voksen med – komplet med speltsnacks (rosiner, mandler, hjemmebag) eller skyldsnacks (Smarties, prinzenrolle…det er jo lørdag) og mindst én gadget, der kan dokumentere eventen sekund for sekund. Og det er et åbenlyst faktum at et velfærdsnæret barn, der netop har rejst sig fra morgenbordet umuligt kan klare en times mild sportslig udfoldelse uden snacks nok til at holde en midaldrende mand gående i en Ironman. Når alle er ankommet – ca et kvarters tid efter starttidspunktet – forsøger træneren at samle poderne i en rundkreds. Det tager minimum fem minutter, for forældrene skal lige snakke, have selfies med poden på dette vigtige udviklingstrin og desuden lige have et lille kvalitetsøjeblik med en bold et andet sted i salen. Det er lige til øllet at børnene selv får lov at sige deres navn i navnelegen, for alle de trætte forældre battler på at sige barnets navn med Poul Kjøller-stemme, mens de forklarer at ungen er lidt træt/spændt/særligt sensitiv. 

Da træneren forsøger at få gang i lidt spil er børnene ved at blive væltet af de andre børns forældre, der helt entusiastisk hænger i ansigtet på frugten af egen avl, mens de forsøger at gennemføre et interview, der ville gøre TV2-Sporten jaloux “Er det sjovt?” “Kan du lide det?” “Hvordan har du det lige nu?”

Efter ca en halv time er de første udvandret. “Han vil vist hellere til fodbold/håndbold/hækling/yoga”

Kære forældre… tror I ikke I kunne slappe lidt af? Sæt jer på bænken med avisen, tag en sludder med en anden voksen, gå en lille tur udenfor hallen eller nup en lur. Men hvis lille Sofus skal have en chance for at prøve en given sportsgren af, så lad ham prøve selv og stol på at træneren har styr på det. Eller lad være med at bruge dyrebare lørdag morgener på sport når I ikke er klar til at slippe ungerne. Men lad være med at shanghaje børnenes oplevelse på den måde. Måske er det jer, der trænger til at få en hobby?

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *