Køkkenhygge

20140417-135413.jpg
Ferietid er lig med god tid i køkkenet. I hverdagen er det sjældent man får kastet sig ud i retter, der tager mere end en halv time at tilberede eller involverer mere end ti ingredienser. Men når jeg har fri i mere end tre dage går jeg gerne i symbiose med mit køkken og laver mad og nørkler som skulle der komme et symfoniorkester på spontan frokostvisit – de ville i så fald ikke gå sultne derfra…

20140417-135916.jpg
Efter en større bageseance står dagen idag i kyllingens tegn, nemlig Nigellas Praised Chicken – halvt braiseret, halvt pocheret, hence the name. Det er med en vis ærefrygt jeg nærmer mig opskriften, da jeg har hørt Nigellas gentagne lovprisninger af retten som værende intet mindre end familiehygge og omsorg udtrykt i én duft eller smag. Det må i sagens natur ikke gå galt – man vil vel nødig traumatisere sine børn…
I bedste uplanlagte stil er det kun kyllingen og nogle gulerødder der flugter med opskriften. Resten bliver lidt efter hvad køkkenet gemmer, så porrer fortolkes som rødløg, hvidvin som rosé og så fremdeles.

20140417-144409.jpg
Rødløg er i øvrigt ret flotte indeni…

20140417-150030.jpg
Og så skulle den ellers passe sig selv den næste halvanden times tid… Mens jeg som uglen i Peter Plys fortaber mig i blandede anekdoter af varierende underholdningsværdi om køkkener og mad gennem mit 32årige liv. Indtil jeg var 19 bestod mine evner i et køkken nogenlunde i at jeg kunne hælde mælk på cornflakes og at jeg som oftest ikke brændte mikroovns-færdigretter på. På en god dag kunne jeg bage boller eller chokoladekage. Men da jeg flyttede hjemmefra og kun havde to kogeplader at gøre godt med var det sjældent vildere end pasta med ketchup. Faktisk var mine evner udi madlavning så ringe at flere af mine venner enten inviterede mig hjem og overnatte så jeg kunne få noget rigtigt at spise eller inviterede sig hjem til mig med en masse råvarer og lavede mad til en uges tid til mig. Ret vildt at tænke på nu, egentlig. Dengang tænkte jeg vist bare at det var en eller anden sønderjysk skik, som jeg ikke kendte til.
Da jeg mødte Anders lærte han mig at lave spaghetti bolognese og at stege bacon. Sidenhen anskaffede jeg mig en stavblender og lavede suppe på tusind måder. Og da vi flyttede sammen var det helt slut med to-ingrediens-mad…
Og lige nu dufter vores køkken ganske vidunderligt af praised chicken 🙂

20140417-163109.jpg
P.S. Retten er både gluten- og laktosefri og børnevenlig

20140417-164707.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *