Et par døgn i Amsterdam

image

Dette er den centrale station i Amsterdam. Mine evner som fotograf yder den ikke just retfærdighed, men det er en virkelig smuk bygning, hvor der er kræset for detaljerne og hvor man ikke har sparet på ornamenterne. Gid der var mere af den slags i alle byer.

image

image

De mange husbåde ser ud til at være bygget efter ejernes fri fantasi – selvfølgelig med begrænsninger i højde og bredde. Det kunne være sjovt at have et påskud for at kigge ind – der virkede til at være to ekstremer i indretningen: total minimalisme eller bohemeagtig maximalisme.

image

image

Efter sigende kører der en bil i kanalerne i Amsterdam en gang om ugen. Når man ser de vovemodige parkeringer, undrer det ikke stort.

image

image

image

image

Selv en sideport på stationen er smuk.

Amsterdam overgår København som afslappet storby. Måske det lidt varmere klima og den langsomme transport understreger det tilbagelænede? Heldigvis læner de sig dog ikke helt tilbage når det kommer til æstetik og arkitektur

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *